Lagra dina digitala bilder

Det finns egentligen inget 100% säkert sätt att lagra digitala bilder idag. Det bästa du kan göra är att lagra dem på olika medium och på olika ställen.

Det finns olika medium att lagra dina digitala bilder på, några exempel är på datorn, extern hårddisk, USB-minne, CD-skiva och i molnet. Det finns såklart både för- och nackdelar med dessa och du måste själv välja den lösning som passar för dig och din hantering av bilderna.

Vi rekommenderar att man använder en extern hårddisk. Hur stor den externa hårddisken behöver vara avgörs av  hur mycket bilder du tar per år. Lagra sedan dina bilder på hårddisken, sorterade eller osorterade, när det gått ett år tar du en kopia på den och placerar den på en annan plats som backup. Fördelen med en extern hårddisk är att du använder den inte hela tiden utan bara när du jobbar med dina bilder. Hårddisken i datorn använder du ju hela tiden vad du än jobbar med.

En molntjänst för att lagra dina bilder kan vara ett alternativ om du inte har problem med att lämna över dina bilder till någon annan som har åtkomst till dem och inte har för mycket fotografier att lagra. Det finns ex Google Drive, iCloudDropbox och Microsoft One Drive.

Sociala medier så som Facebook och Instagram är det många som lagrar bilder på. Bilderna sparas då ofta inte i original och ska bilderna användas till en förstoring eller liknande längre fram så är det kanske inte högsta kvalitet du får ut med bilder från sociala medier.

En möjlighet är att ta backup på de allra viktigaste fotona på flera medier ex hårddisk, cd och USB när det gäller bilder på nyfödda barn, bröllop eller andra viktiga händelser och lagra på olika ställen.

 

© Framkallamera.nu – 2016